perjantai 2. syyskuuta 2016

Paras tapa hyödyntää pieni määrä Finnair Plus -pisteitä

Moni on varmasti liittynyt Finnair Plus -jäseneksi kerätäkseen pisteitä ilmaisiin lentoihin tai matkustusluokan korotuksiin. Pisteitä kuitenkin kertyy lomalentämisestä todella hitaasti ja ilmaiset lennot jäävät helposti haaveeksi (ja niistäkin pitää myös maksaa, mutta siitä enemmän joku toinen kerta). Finnair Plus -pisteitä voi kuitenkin hyödyntää useammalla tavalla ja itse olen huomannut ehdottomasti tehokkaimmaksi hotelliöiden ostamisen palkintoseteleillä. Tähän liittyy muutamia hieman vanhanaikaisen oloisia proseduureja, joten esittelen tässä miksi juuri hotelliyöt ja miten homma onnistuu.

Hotelliyön voi siis maksaa useimmissa suomalaisissa hotelliketjuissa palkintosetelillä (”voucherilla”), joka hankitaan Finnair Plus -kaupasta. Homman juju piilee siinä että palkintosetelin voi maksaa myös vain osittain pisteillä. Itse asiassa siitä voi maksaa suurimman osan rahalla. Miksi sitten kukaan ostaisi rahalla palkintoseteleitä kun huoneen voi varata suoraankin? Syy on totta kai hinta! Palkintoseteli on usein jopa puolet (tai hotellista ja päivästä riippuen ylikin) halvempi kuin hotelliyö suoraan varattuna.



Varausprosessi kokonaisuudessaan toimii näin:
  1. Varmista, että sinulla on tarpeeksi pisteitä ostaaksesi palkintosetelin kirjautumalla sisään Finnair Plus -kauppaan ja tutkimalla kyseisen hotelliketjun palkintosetelitarjontaa. Minimi on tyypillisesti 1000 pistettä ja loput voi maksaa rahalla. 1000 pistettä sinulle on todennäköisesti kertynyt jos olet lentänyt edes yhden edestakaisen reissun. HUOM! Älä osta palkintoseteliä vielä!
  2. Soita hotelliketjun varauspalveluun hyvissä ajoin ennen yöpymistä varataksesi huoneen (palkintosetelihuoneet voivat nimittäin loppua). Soittaminen on helpoin tapa siksi, että voit esim. tiedustella koko Helsingin Sokos-hotellit kerralla ja selvittää missä palkintoseteliyöpymisiä olisi saatavilla. Osassa hotelliketjuja palkintoseteliyön varaus onnistuu myös nettivarauksella, mutta ei läheskään kaikissa.
  3. Kun olet saanut huoneen varattua, palaa Finnair Plus -kauppaan ja osta palkintoseteli. Tätä seteliä ei liitetä millään tavalla aiemmin tekemääsi varaukseen vaan sinulla tulee olla se tulostettuna kun saavut hotellille jotta voit suorittaa sillä maksun.
Loppujen lopuksi siis todella helppoa kun ymmärtää mistä on kyse. Jos sinulla on tarpeeksi pisteitä, voit toki maksaa koko yöpymisenkin pisteillä, mutta isompi määrä pisteitä on usein kannattavampaa käyttää lentoihin.

- Juho


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti